Johannes Quatfass

Johannes Quatfass (Jan) , geboren op 3 september 1880 in de Watergraafsmeer. Vierde kind, (eerste zoon) van Johann Georg Quatfass en Cornelia Lunstroo.

Jan trouwde op 16 juni 1907 in de Watergraafsmeer met Marretje van Geenen. Ze zijn op dat moment allebei 26 jaar oud. Marretje werd geboren op 22 december 1880 in Watergraafsmeer als dochter van Arie van Geenen en Carolina Margaretha Panhorst. Marretje moet op het moment van hun huwelijk al zwanger zijn geweest van hun eerste kind.

Kinderen van Jan en Marretje:

1 Cornelia, (Neel) geboren op 22 januari 1908 in Watergraafsmeer.
2 Carolina Margretha , geboren op 13 maart 1911 in Watergraafsmeer. Carolina Margretha is aan TBC overleden op 28 november 1911 in Watergraafsmeer, 8 maanden oud. Zij werd begraven in Diemen op begraafplaats 'Gedenk te Sterven'.

Bijna 4 jaar na hun trouwen, een paar maanden na de geboorte van haar tweede kind overlijdt Jans' vrouw Marretje (9 juni 1911, 30 jaar oud) aan dezelfde ziekte TBC. Ook zij is begraven te Diemen op begraafplaats 'Gedenk te Sterven'.
Zijn zus Mijntje trekt na haar overlijden bij Jan in om voor hem en zijn overgebleven dochter te zorgen.
Later worden de rollen omgedraaid. Als Jan's dochter Neel volwassen is trekt Mijntje namelijk bij háár in.

Henk vertelt dat er drie kinderen zijn geweest in plaats van twee. Het is goed mogelijk dat hij zich hierin vergist omdat ze jong overleden zijn.

Jan is overleden op 17 juni 1938 in Amsterdam, 57 jaar oud. Ook hij werd begraven op begraafplaats 'Gedenk te Sterven' te Diemen.
Notitie bij overlijden van Jan:
Beroep: Warmoezier