Peter Johan Quatfass

Peter Johan Quatfass (Peter) is geboren op 24 april 1956 in Amsterdam, zoon van Sietze Harmens Quatfass en Maria Magdalena Françoise Waterschoot.

Pter en thea kijken naar de eclips (2006)Geboren op 24 april 1956 in het Burgerziekenhuis aan de Linnaeusstraat kreeg ik al na zeven weken mijn luchtdoop in het vliegtuig naar Indonesië, waar mijn vader voor de KLM werkte. Eind 1957 ontstond er in dat land een soort volksopstand tegen buitenlanders en moesten we vluchten voor onze veiligheid: met de Waterman naar Singapore en per vliegtuig terug naar Nederland.

Mijn eerste herinneringen dateren van kort na onze terugkomst, toen onze hond weer thuis kwam uit quarantaine.

Toen ik zes was verhuisden we naar Arnhem waar mijn ouders een soepfabriek overnamen en later ook een snackbar en cateringbedrijfje zijn begonnen. Na het examen Gymnasium B ging ik in 1975 naar Amsterdam om politicologie te studeren. Ik verhuisde in 1983 naar een woongroep in Gaasperdam en studeerde later dat jaar af. Uiteindelijk vond ik pas eind 1984 een baan bij toen nog PTT Post waar ik tot 30 september 1989 bleef. Daarna was ik een jaar op wereldreis, die mij door Noord-Afrika en China voerde. Naar aanleiding hiervan verscheen in 1992 mijn boek “Een jaar in China”.

Kort na mijn thuiskomst overleed mijn vader en woonde ik een tijdje bij mijn moeder in Arnhem. In het voorjaar van 1990 vond ik weer een huis in Amsterdam en werk bij mijn oude werkgever.

In 1997 kocht ik een appartement op het Waterlooplein, toevallig vlak naast Thea Jibben, waarmee ik in Arnhem op het gymnasium had gezeten. Sinds 1999 zijn we een stel.