Johan George Quatfass

Johan George Quatfass (George), geboren op 9 juli 1910 in de Watergraafsmeer. George was het derde (jongste) kind van Pieter Klaas Quatfass en Johanna Frederica Quatfass.

George trouwde op 9 januari 1941 in Nigtevecht met Neeltje Griffioen. Hij was op dat moment 30, zij 28 jaar oud. Neeltje is geboren op 2 juni 1912 in Abcoude-Baambrugge.

Kinderen van George en Neeltje:

Pieter Klaas (Peter), geboren op 31 mei 1946 in Amsterdam.
Clasina (Sini), geboren op 16 juni 1949 in Amsterdam.
Johannes Hendrik (Joop), geboren op 15 april 1953 in Amsterdam.

Weesper Courant 1929
advertentie weesper courant 1924

George woonde eerst in Nigtevecht en later in Uitgeest waar hij werkte in de smederij van zijn vader. . In Uitgeest had hij samen met zijn vader een fietsenwinkel/installatiebedrijf. Later (1942) verhuisde hij naar Amsterdam om daar een fietsenzaak, annex stalling aan de Lineaus Parkweg te beginnen.

Neeltje overleed op 21 april 1980, 67 jaar oud in Amsterdam.
George is overleden op 13 oktober 1985 in Amsterdam, 75 jaar oud. Hij is begraven op 17 oktober 1985 te Amsterdam.


vanaf http://www.eigenstart.nl/users/quatfass/gb/yapgb.php schrijft Hans Molevelt (zoon van Clasina):

mijn achternaam is dan wel geen Quatfass maar die van mijn moeder en opa en oma wel.
Mijn opa was George Quatfass getrouwd met Neeltje griffioen.
De verhalen van de Ringdijk en de fabriek Quatfass klinken me als muziek in de oren omdat ik daar veel goede herrinneringen aan heb. Mijn opa heeft daar ook gewerkt en heeft ook veel werk op de Ringdijk gedaan toen het nog een houthandel was. Ik mocht in de vakantie's altijd mee om te helpen. Limonade bij tante Dora in de keuken, Peter of Theo helpen met hout opruimen.
In het huis van mijn ouders hangen nog een aantal Quatfass emblemen.

Dé Quatfass schrijft:
Hij heeft aan de Lineaus Parkweg (Wgrf.smeer) jaren een fietsenzaak gehad en is later in het bedrijf “De Fabriek“ voor grootkeuken installaties aan de Middenweg 68 in de Watergraafsmeer bij zijn neef Dietrich Gottreich Quatfass (1907 - 1970) gaan werken. Er was nog een fietsenzaak in de Watergraafsmeer gevestigd op de Ringdijk, maar die was van Ome Gerrit , waar ik als 10 jarig jongetje de fietsbanden van passanten mocht oppompen en daar 5 cent voor mocht beuren. Ome Gerrit behoorde echter niet tot de familie.