Hermina Cornelia Quatfass

Hermina Cornelia Quatfass, (Mijntje) geboren op 29 oktober 1876 in de Watergraafsmeer. Tweede dochter van Johann Georg Quatfass en Cornelia Lunstroo.

Mijntje is nooit getrouwd geweest. Na de dood van de vrouw van haar broer Jan ging zij bij hem wonen om voor hem en zijn dochter Neel te zorgen.
Mijntje nam het haar vader Sjors Quatfass erg kwalijk dat hij met zijn nieuwe vrouw Grietje Brinkman in Bussum ging rentenieren. Toch nam zij hem later, na het overlijden van Grietje, bij zich in huis.


Het bootje

Hans Quatfass (1951) vertelt:
'Ik herinner me tante Mijntje als een oud vrouwtje zoals oude vrouwtjes er in kinderboeken uitzien. Een zwart hoedje op, een halflange zwarte jas aan en een brilletje op haar neus. Maar dat brilletje kan ik er ook bijverzonnen hebben. Toen ik drie werd kwam ze op mijn verjaardag. Ik kreeg een speelgoedbootje van haar met een bruin indiaantje er in. Het was van een soort celluloid gemaakt en het had een hele typische geur'.

Mijntje gaat later inwonen bij Neel, de dochter van haar broer Jan.
Joke Thijssen
schrijft hierover: "Tante Mijntje woonde in de Kromme Mijdrechtstraat met Tante Neel en Jan Lesterhuis. Hoe lang ze daar samen gewoond hebben weet ik niet. Tante Neel moet voor Tante Mijntje zijn overleden.

E
ind jaren zestig  zat tante Mijntje in een tehuis  op de Middenweg en moet zo ongeveer 95 jaar zijn geworden."

Mijntje werd 96 jaar. Ze overleed in 1973 in Ouder Amstel. Op 8 oktober 1973 is ze begraven.